Visites guiades a Tortosa:

Coneix Tortosa

Tortosa ha estat sempre terra de diversitat i confluència de cultures i de pobles. Ciutat acaronada per les aigües de l’Ebre, i envoltada d’un paisatge deliciós de muntanyes i planes.

Terra privilegiada i joia escollida des de temps immemorials pels diferents pobles que hi han habitat.

Ibers i romans, àrabs, jueus i cristians, deixaren la seva petjada en les pedres, carrers, monuments, i també en la tradició, la paraula i els cants, que ara recuperem per a dibuixar un passeig per la història i la quotidianitat d’altres temps, que no deixarà a ningú indiferent.

La visita que us proposem és un recorregut per les diferents èpoques i espais, caminant per l’eixample, per tal de contemplar la bellesa del modernisme, i endinsant-nos en el Casc Antic, on gaudirem de veritables salts en el temps mitjançant edificis tan singulars i rics històrica i arquitectònicament parlant, i tant distants en el temps com és la Catedral de Santa Maria, el Castell de la Suda o els Reials Col•legis. Així mateix, coneixerem els estrets carrers del call jueu de Tortosa, i l’espai on es trobava l’alhama àrab en temps de dominació cristiana. Tot un recorregut vestit d’anècdotes i alguns fragments de cançons per tal de traslladar-nos als temps pretèrits que van cobejar al que ara és Tortosa.